Kapcsolat

Beszélj Velem! - Óvoda és Fejlesztőközpont

1225 Budapest, Nagytétényi út 67.

Telefon

+36 30 9705085

Email

beszov@t-online.hu

Beszélj Velem! Óvoda és Fejlesztőközpont

A Beszélj Velem Óvoda és Fejlesztőközpont befogadó intézményként működik. Keretei között tipikus fejlődésű és sérült gyerekek közös oktatása, fejlesztése zajlik. Integrációt valósít meg úgy, hogy közben a szükséges kiscsoportos vagy egyéni fejlesztéseket is elvégzi azoknál a gyerekeknél, akiknek arra szükségük van. Néha egészen enyhe lemaradásban segíti a felzárkózást, például a beszédfejlődés vagy szociális készségek területén, de nagyon sok esetben súlyos rendellenességekkel küzdő gyerekek fejlesztése a feladat. Például autizmus spektrumzavarral vagy Down-szindrómás kicsiknél.

Feladataik közé tartozik azonban a tehetséggondozás is, hiszen ez az „eltérés” éppúgy lehet speciális feladat a gyermek életében, mintha lemaradásokat kellene pótolnia.

A Beszélj Velem! Óvoda és Fejlesztőközpont nagy figyelmet fordít arra, hogy a kiemelkedő képességű, tipikus fejlődésű gyerekek, szakemberek felügyelete mellett sajátos nevelési igényű gyerekekkel együtt hatékonyan fejlődhessenek, illetve segítsék egymást ebben.

A központ székhelye Budapesten található, itt a Nagytétényi Oviként működik, azonban a közelmúltban az Érdi Brumi Ovi is csatlakozott hozzá.

Az óvoda számos speciális foglalkozással igyekszik a gyerekeket fejleszteni. Van lehetőség hidroterápiás rehabilitációs gimnasztikára, szenzomotoros integrációs mozgásfejlesztésre, terápiás lovaglásra, a vizuális észlelés fejlesztésére, grafomotoros fejlesztésre, autizmussal élők speciális fejlesztésére, tehetséggondozásra, korai fejlesztésre, egyéni komplex gyógypedagógiára, konduktív tornára, sindelár fejlesztésre és megkésett beszédfejlesztésre. Külön foglalkozásokat tartanak, ahol azokra a gyerekekre fókuszálnak, akik dadogással, pöszeséggel, diszfáziával vagy diszfóniával küzdenek.

A foglalkozásokon kívül többféle szolgáltatást is nyújt a központ. Működik gyermeknevelési tanácsadás, németnyelv-oktatás, baba-mama klub, ambulancia, illetve arra is lehetőség van, hogy a gyerkőc a sóhomokozót használja, vagy akár az óvodában tarthassa meg a születésnapját.

Címünk: 1225 Budapest, Nagytétényi út 67.
Telefon: +36 30 9705085
e-mail: beszov@t-online.hu


1% Köszönjük!
Adószám: 18227688-1-43

Üzenet küldése