Információ
06-1-207-3938; 06-30-9705085;
06-30-083-9566
kopp.miklosne@beszeljvelem.hu

Helyszín: 1225 Budapest, Nagytétényi út 67.
Kipp-Kopp Óvoda, Beszélj Velem Alapítvány

Német nemzetiségi csoport a Kipp-Kopp óvodában,  játékos német nyelv tanulás integrálva az óvodai életbe.

A gyermekek a program keretében, az óvodai életükben folyamatosan találkoznak a német nyelvvel, melynek hatására kialakul náluk a hallás utáni megértés játékos formája.

A német nemzetiségi nevelésnél célunk, hogy a kicsiknél felkeltsük a nyelvtanulás örömét, a gátlások nélküli beszédképesség fejlesztését és elősegítsük beszédkészségüket.

Az identitás erősítését is fontosnak tartjuk a gyermekek nevelésében (hagyományápolás, német nemzetiségi rendezvényeken részvétel, fellépések, népviselet, néptánc, nemzetiségi ételek, dalok, mesék, használatieszközök, jeles ünnepek).

Megelevenedik számukra a német nyelvi kínálat sokszínűsége, melyet dalos játékokkal, versekkel, mondókákkal, mesékkel lehet elérni.
Logopédus segíti a német nemzetiségi óvodapedagógus munkáját. Feladatunk az iskolára való felkészítés, a zökkenőmentes iskolakezdés.
Partner kapcsolatok kiépítése: német nyelvterületen, környező német nemzetiségi óvodákkal – iskolákkal, kerületünk adta hagyományok megismerése, folytatása.

Nyári nyelvi tábor működtetése, konferencia szervezése. Ezzel különleges és egyedi tematikánk szélesebb körben való megismertetése, elterjesztése.

Célunk a német nemzetiségi előkészítő csoporttal hídkialakítása az óvoda és iskola között.
Ezzel a gyermekek felkészítése a német nyelvű iskolára, egyben valamennyi közoktatási intézmény első osztályára.

Ismertető videónk a német nemezetiségi csoportról:

Címünk:

Budapest, 1225, Nagytétényi út 67.

Egyéni időpont egyezetéshez itt is írhat nekünk és visszahívjuk!