Csoportunkba 3-5 éves autizmus spektrumzavarral élő gyermekek járnak. A kis létszám lehetővé teszi a gyermekekre való maximális odafigyelést, az egyéni igények és képességek megfelelő szintű kibontakoztatását. A csoport életét gyógypedagógus, gyógypedagógiai-asszisztens illetve dajka irányítja és segíti.

A csoportos és egyéni foglalkozások során nagy hangsúlyt fektetünk a szociális és kommunikációs képességek fejlesztésére. A napi szintű reggeli beszélgetés-babzsákos foglalkozások mellett nagyon kedvelt a kicsik körében óvodás tornánk és kézműves foglalkozásunk. A gyerekek szabadjáték keretében megtanulják a rendeltetésszerű használatot, az egymással való kapcsolat teremtést és az alapszintű kommunikációt.

A tervezhető – áttekinthető környezetet autizmus-specifikus eszközök segítik. Ilyen a napirend, a folyamat ábrák, a PECS (képcserés kommunikációs módszer) használata, mely utóbbi a beszéd indulásában és fejlesztésében játszik nagy szerepet. Szükség esetén étkezés terápiát is alkalmazunk. Csoportunkat vidám, biztonságot nyújtó, barátságos légkör jellemzi