Az alapítványt 1996-ban alapította egy édesanya, akinek középső gyermeke 3 évesen még nem beszélt. Köszönete volt ez a családnak, hogy a gyermek megtanult beszélni. Valamint úgy gondolta, hogy több hasonló intézményre van szükség, ahol a gyermekek valamennyi fejlesztése egy helyen, saját óvodájukban történik, s így gyorsan fejlődnek. Tisztelgés a magyar gyógypedagógia előtt, ami lehetővé tette olyan módszerek, fejlesztések alkalmazását, mellyel sok gyermek elindul a teljes társadalmi integráció felé.

1998-tól, 18 éve működik a Beszélj Velem Alapítványi Óvoda több helyszínen. Befogadó intézménye tipikus és sajátos nevelési igényű kicsi gyerekeknek. Különleges és egyedi köznevelési intézmény a családok szolgálatában. A legfiatalabb korosztály nevelését, fejlesztését tűzte ki célul.

Minden fejlesztés helyben történik: komplex gyógypedagógiai, logopédiai, mozgás fejlesztés, vizuális, grafomotoros, terápiás lovaglás, speciális viziterápia, tehetséggondozás tipikus fejlődésű és speciális nevelési szükségletű gyermekek számára is. Csoportrendszere lehetővé teszi, hogy a család ép és fogyatékkal élő gyermekei is egy helyre, de külön csoportba járjanak.

Sok eszközzel, kiváló szakemberek együtt, TEAM munkájával, kedves, barátságos környezetben folyik itt a munka. Egész évben nyitva vannak intézményeink. Egész évben, folyamatos a felvétel.

Nyáron különleges program szerint folyik a nevelés. Az öt évszak köré rendeződinek a hét napjai. Pénteken kirándulunk: Dunán hajózás, Állatkert, Parlament megtekintése, Városliget hajókázás, Tropicárium, Szoborpark, budatétényi barlanglakások, Normafa – libegő – Jánoshegyi kilátó, vasúti múzeum….

A család és az intézményi nevelés közé ékelődött befogadó – elfogadó intézmény vagyunk. Családias légkör, sok közös program jellemző ránk.

Csoportjaink: autista, középsúlyos értelmi fogyatékos, hallássérült, súlyos magatartás zavaros gyermekeket is ellát szegregált vagy integrált csoportokban. Igazodik egészséges étrendjével a tápanyag allergiás, érzékeny gyermekek megfelelő étkeztetéséhez is.

Szoros kapcsolatot tartunk fenn a versenyszférával társadalmi felelősségvállalás keretében. (CSR) Speciális bútorcsalád forgalmazását kezdjük el ABRAKA DABRA néven. Vezetőség mottója: MINDENT EGY HELYEN – MINDENBŐL A LEGJOBBAT

 

Dr. Kopp Miklósné

kuratóriumi elnök