Rólunk

Beszélj Velem Alapítvány

A Beszélj Velem Alapítványt 1996-ban hozta létre egy olyan édesanya, akinek a gyermeke súlyos beilleszkedési zavarokkal és magatartásbeli gondokkal küzdött. Az alapítvány célja, hogy lehetővé tegye a „Beszélj Velem Óvoda és Fejlesztési Központ” (Beszélj Velem Alapítványi EGYMI) működését. A központ nagy figyelmet fordít arra, hogy a kiemelkedő képességű, tipikus fejlődésű gyerekek, szakemberek felügyelete mellett sajátos nevelési igényű gyerekekkel együtt hatékonyan fejlődhessenek, illetve segítsék egymást ebben.

A központ székhelye Budapesten található, itt a Nagytétényi Oviként működik, azonban a közelmúltban az Érdi Brumi Ovi is csatlakozott hozzá. Az óvoda számos speciális foglalkozással igyekszik a gyerekeket fejleszteni. Van lehetőség hidroterápiás rehabilitációs gimnasztikára, szenzomotoros integrációs mozgásfejlesztésre, terápiás lovaglásra, a vizuális észlelés fejlesztésére, grafomotoros fejlesztésre, autizmussal élők speciális fejlesztésére, tehetséggondozásra, korai fejlesztésre, egyéni komplex gyógypedagógiára, konduktív tornára, sindelár fejlesztésre és megkésett beszédfejlesztésre. Külön foglalkozásokat tartanak, ahol azokra a gyerekekre fókuszálnak, akik dadogással, pöszeséggel, diszfáziával vagy diszfóniával küzdenek.

A foglalkozásokon kívül többféle szolgáltatást is nyújt a központ. Működik itt gyermeknevelési tanácsadás, németnyelv-oktatás, baba-mama klub, ambulancia, illetve arra is lehetőség van, hogy a gyerkőc a sóhomokozót használja, vagy akár az óvodában tarthassa meg a születésnapját.